غذاهایی که بدخوابی می آورند
ارسال شده توسط سجاد در 90/2/1:: 8:4 صبحدرحالی که مواد غذایی به طور مستقیم در بروز اختلالات خواب به ویژه بی خوابی نقش دارند، اما بیشتر مردم از چگونگی این تأثیر و ارتباط آن اطلاع کافی ندارند.
همه مردم در طول زندگی خود درجات مختلفی از بی خوابی و کم خوابی را تجربه می کنند که این اختلالات خواب در مواقعی آن قدر شدید است که کیفیت زندگی فرد مبتلا را به شدت کاهش می دهد.
در بروز اختلالات خواب عوامل مختلفی دخیل هستند که مواد غذایی یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار در اختلالات خواب هستند که متأسفانه کمتر مورد توجه قرار می گیرند.
درحالی که مواد غذایی به طور مستقیم در بروز اختلالات خواب به ویژه بی خوابی نقش دارند اما بیشتر مردم از چگونگی این تأثیر و ارتباط و راه های پیشگیری از بروز بی خوابی اطلاع کافی ندارند.
نباید بلافاصله پس از مصرف مواد غذایی مختلف خوابید لذا برای پیشگیری از اختلالات خواب و سایر مشکلات از جمله اختلالات گوارشی باید حداقل دو ساعت قبل از خوابیدن از خوردن غذا پرهیز کرد.
مطالعات اخیر نشان می دهند که خوردن سیر و فلفل و همچنین دیر شام خوردن می تواند موجب اختلال خواب شده و در طول شب فرد چندین بار از خواب بیدار شود در حالی که علت این بی خوابی را نمی داند.
برخی از مواد غذایی با تولید گاز زیاد در معده موجب بی خوابی می شوند که کلم و انواع حبوبات از جمله موادی هستند که در ایجاد گازهای معده نقش دارند لذا باید از خوردن این مواد غذایی قبل از خواب پرهیز کرد.
برخی از مواد غذایی مانند کافئین، قهوه، چای و نوشابه های گازدار و همچنین کاکائو به علت ایجاد حساسیت در بدن و درواقع ایجاد یک نوع وابستگی به خود می توانند در بروز بی خوابی نقش مهمی داشته باشند.
خواب مناسب حداقل به مدت 6 تا 8 ساعت در شبانه روز به عملکرد بهتر مغز و سایر بافت های بدن کمک می کند لذا اصلاح الگوهای تغذیه ای راه مناسبی برای داشتن یک خواب راحت و دلپذیر است.
تأثیر گیاه گل ساعتی بر بی خوابی
گل ساعتی برای رفع بی خوابی مفید است.
گل ساعتی یک گیاه علفی چند ساله و دارای ریزوم است که چندین ساقه بالارونده و پیچ دار از آن خارج می شوند. گل ساعتی در ابتدا برای زینت استفاده می شد اما بعدها متوجه شدند که گل ساعتی اثر خواب آوری خوب و ملایمی دارد، بدون اینکه مشکلات و عوارضی برای فرد ایجاد کند.
گل ساعتی به عنوان دارویی برای خواب آوری استفاده می شود و از آن فرآورده ها و عصاره هایی تهیه کرده اند.
گل ساعتی دارای اثرات خواب آوری و ضداضطراب است و می توان 3 تا 4 گرم از این گیاه را دم کرده و روزی 3 تا 4 بار مصرف کرد.